Hozzávalók:
-
125 g méz
-
125 g margarin
-
3+1 tojás
-
250 g porcukor
-
½ citrom leve és reszelt héja
-
250 g finomliszt
-
250 g rozsliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
2 ek mézeskalácsfűszer
-
1 kk tejszín
Elkészítés:
Felolvasztjuk a mézet a margarinnal és hagyjuk langyosra hűlni. Simára keverünk 3 tojást a porcukorral és a citromlével, majd a mézes eleggyel.
Összekeverjük a búza- és rozslisztet a szódabikarbónával, a mézeskalácsfűszerrel és a reszelt citromhéjjal, majd apránként a mézes keverékhez adjuk. Folpackkal letakarjuk és mélyhűtőben 30-45 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd formákat szúrunk ki belőle. Egymástól 4 cm távolságra tesszük a sütőpapírral bélelt tepsire.
Megkenjük a tejszínnel elhabart maradék tojással.
200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, még melegen leválasztjuk őket a sütőpapírról és hagyjuk kihűlni.
Jól záródó fém vagy műanyag dobozba tesszük, hogy finom puhák maradjanak.
|