Hozzávalók 4 személyre:
-
1 kg burgonya
-
50 dkg darált hús
-
15 dkg gomba
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg füstölt sajt
-
3 tojás
-
2 kis fej vöröshagyma
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál zsír
-
só
-
szerecsendió
-
snidling
-
só
-
bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 40 perc, sütés: 25 perc
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, kockázd fel, sós vízben főzd meg, szűrd le, törd át. Verj fel két tojást, keverd a krumplihoz a vajjal és a szerecsendióval együtt. Az egyik hagymát dinszteld meg egy evőkanál zsíron, add hozzá a darált húst, sózd, borsozd. Kevés vízzel párold puhára, majd süsd zsírjára.
A másik hagymát is dinszteld meg egy evőkanál zsíron, dobd hozzá a felszeletelt gombát, fűszerezd, és párold puhára. A kész darált húst és a gombát keverd össze, ízesítsd apróra vágott snidlinggel. Verd fel a harmadik tojást, és dolgozd a húsos masszához.
Egy megfelelő méretű jénai tálat vagy tepsit zsírozz ki, rakd a krumpli felét az aljára, erre kerül a húsos, gombás töltelék, majd fedd be a maradék krumplival. A kétféle sajtot reszeld le, szórd meg vele jól a tetejét, és tedd előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten 20-25 percig süsd.
|