Hozzávalók:
-
1 db hagyma
-
5 dkg húsos szalonna vagy sonka
-
3 ek. Olaj
-
70 dkg burgonya
-
3 nagyobb sárgarépa
-
2 petrezselyemgyökér
-
1 gerezd fokhagyma
-
kisebb karfiol
-
frissen őrölt fekete bors
-
só
-
3 dl tejföl
-
1 csokor petrezselyem
A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk, karikázzuk. A sonkát/szalonnát apróra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát és a sonkát/szalonnát az olajon közepes lángon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, gyökeret, burgonyát, és 1 percig kevergetve pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Beleöntünk annyi vizet, hogy ellepje, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már majdnem tökéletesen puha minden, hozzáadjuk a karfiolrózsákat is, és ezzel főzzük készre. Sózzuk, borsozzuk, majd tejföllel és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Tálalási javaslat
A levest össze is turmixolhatjuk, és tejföllel, illetve sült kolbászkarikákkal tálaljuk.
|