Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
-
50 dkg trappista sajt
-
50 dkg margarin
-
2 kis doboz tejföl
-
4 egész tojás
-
2 csomag sütőpor
-
1 kg liszt
-
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A sajtot lereszeljük, keveset félreteszünk a teteje szórásához.
-
Az összes hozzávalót összegyúrjuk (annyit tegyünk bele, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk), és kb. 2 cm. vastagságúra kinyújtjuk. Nem kell állni hagyni.
-
A legkisebb pogácsaszaggatóval szépen kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kb. 2 centis távolságra egymástól.
-
A pogácsák tetejét tojással bekenjük, majd rászórjuk a maradék sajtot (aki szereti, kevés köménymagot vagy napraforgó- magot, szezámmagot is szórhat rá). A forró sütőbe tesszük, majd kb. 10 perc múlva közepesre állítjuk. Amikor aranysárga a pogácsák színe, még 2 percig hagyjuk sülni, utána már ki is vehetjük, mert készen van.
Tipp:
Ez a mennyiség 4 nagy gáztepsinyi pogácsához elegendő. Aki kevesebbet szeretne, felezze meg a hozzávalókat.
|