Hozzávalók 4 személyre:
-
25 dkg cannelloni tészta
-
50 dkg főtt sonka
-
12 dkg gouda sajt, reszelve
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 kaliforniai zöldpaprika
-
1 közepes fej hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
6 evőkanál olívaolaj
-
6 evőkanál liszt
-
2 dl tej
-
2 evőkanál vaj
-
só, bors
-
szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, két evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott főtt sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paprikát, es félretesszük. Egy másik edényben elkészítjük a sajtmártást. Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük tejjel. A tűzről levéve csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Sűrű mártást kapunk, aminek a negyedét hozzáadjuk a főtt sonkás keverékhez. Kivajazunk egy hőálló tálat, és a cannelonikat (nem szabad előfőzni őket) egyesével megtöltjük a sonkás töltelékkel. Használhatunk kiskanalat, de egyszerűbb az ujjainkkal tölteni. A sajtos szószból a tálba kanalazunk, majd rátesszük a töltött cannellonit, és így egymás mellé rétegezzük, míg elfogy a tészta. Ha maradna töltelék, egyszerűen kanalazzuk a tészta köré. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, és 180 °C fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
|