-
Vegyítsünk el 20 dkg lisztet 1 csipet sütőporral és 1 ek porcukorral. Szitáljuk nagyobb tálba, adjunk hozzá 1 csipet sót, 2 tasak vaníliás cukrot, 4 db tojássárgáját és 2,5 dl tejet. Ízesítsük 1/2 db citrom reszelt héjával, keverjük palacsintatészta sűrűségűre, és pihentessük legalább 20 percig.
-
Közben áztassunk 1/2 dl rumba 5 dkg mazsolát. Verjünk kemény habot a 4 db tojásfehérjéből, majd forgassuk a tésztába a mazsolával együtt.
-
Olvasszunk meg 3 ek vajat serpenyőben. Süssünk rajta omletteket a masszából, és még a serpenyőben tépjük falatnyi darabokra két villa segítségével. Végül szórjuk meg a „morzsát" 2 ek porcukorral, és tálaljuk eper- vagy baracklekvárral.
|