Hozzávalók
-
1 kb. 40 dkg-os padlizsán
-
1 vöröshagyma
-
1 dl olívaolaj
-
egy-egy csipetnyi fehérbors és só
-
1-1 mokkáskanál mustár és citromlé
-
2 evőkanál majonéz
A padlizsánt siitőlapon vagy sütőben megsütjük. Ha kész, fa vagy műanyag pengéjű késsel meghámozzuk, földaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Ezután rádobjuk a padlizsánt, és kevergetve, kis lángon 5 percig pároljuk. Tálba töltjük, megborsozzuk, megsózzuk, a mustárral és a citromlével ízesítjük. Ha kihűlt, a majonézzel habosra keverjük. Letakarva hűtőszekrényben minimum fél napig érleljük. Forró pirítósra kenve kínáljuk.
|