Hozzávalók 4-6 személyre:
-
40 dkg lencse
-
6 darab paradicsom
-
2 dl olívaolaj (nem tévedés!)
-
1 fej vöröshagyma
-
só, feketebors
-
1 babérlevél
-
3 dkg vaj
Elkészítés:
A lencsét alaposan megmossuk, és 2 órára hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A lencséről leöntjük a vizet, és egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy másfélszeresen ellepje. Hozzáadjuk a hagymát, a babért, az olívaolajat és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, frissen őrölt feketeborssal, és nagy lángon felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot, és időnként megkeverve kb. 40 percig főzzük, de legalább addig, míg a lencse megpuhul. 5 percig állni hagyjuk, és tálalásnál minden tányérba belekeverünk egy kis kocka vajat.
|