Hozzávalók a tésztához:
-
3 tojás
-
12 dkg porcukor
-
4dkg finomliszt
-
4 dkg kukorica- vagy burgonyakeményítő
a töltelékhez:
-
3 dl tejszín
-
6-7 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
40 dkg eper
a forma kikenéséhez:
-
A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra dolgozzuk. A lisztet meg a keményítőt összekeverjük és hozzáadjuk.
-
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes-cukros tojássárgájába forgatjuk.
-
Egy szív alakú tortaformát kivajazunk, belisztezzük és a nyers tésztával megtöltjük. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C)kb. 40 percig sütjük, majd még melegen kiborítjuk, és rácsra téve hűlni hagyjuk.
-
A tejszínt a cukorral meg a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A megsült tésztát lapjában kettévágjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd a szemeket félbevágjuk.
-
A tejszín felét az egyik tortalapra kenjük, és körülbelül a fele eperrel kirakjuk.
-
Erre a másik tésztalap kerül, végül a tetejét a többi eperrel és csillagcsöves habzsákból a maradék tejszínnel díszítjük.
Jó tanács
Hagyományos piskótatésztából is elkészíthető.
|