Hozzávalók :
-
70 dkg sertéskaraj
-
1 kg burgonya
-
2 fej vöröshagyma
-
1 nagy pohár tejföl
-
25 – 30 dkg császárszalonna vagy bacon
-
20 dkg reszelt sajt
-
Mustár
-
Só
-
Bors
-
pirospaprika
Elkészítés :
A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( em kell teljesen puhára főzni )
A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon süssük elő.
A visszamaradt olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát, és pirítsuk meg a szalonna 3 / 4 részét is.
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki egy kevés zsírral vagy olajjal, és rakjuk ki az alját a felszeletelt burgonya karikákkal. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg pirospaprikával. Szórjuk rá a hagymás – szalonnás keveréket, és kanalazzuk rá a simára kikevert tejfölt. Helyezzük a tetejére az elősütött hússzeleteket, tetejüket kenjük be bőségesen mustárral. Szórjuk rá a reszelt sajtot, és tegyük rá a maradék szalonna szeleteket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt süssük készre. 31 * 25 cm-es tepsiben készítettem.
|