Hozzávalók:
-
1 kg sertéscomb
-
3 dl olaj
-
7 gerezd fokhagyma
-
2 ek kakukkfű
-
2 ek bazsalikom
-
1 ek majoranna
-
Só
-
Bors
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, vágunk rá pár mélyebb csíkot, besózzuk és félretesszük. Egy tálba olajat öntünk, beleszórjuk a fűszereket, őrölünk bele borsot és belenyomjuk a fokhagymát. Bedörzsöljük vele a húst.
A sütőt átmelegítjük. Egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük a húst, ráöntjük a maradék páclevet. 180 C-on alufólia alatt 60 percig sütjük, időnként meglocsoljuk vízzel. Később kivesszük, levesszük a tetejéről az alufóliát, majd öntünk alá 1 bögre vizet. Így sütjük 15 percig, amíg megpirul.
|