Hozzávalók:
Tészta:
-
1 kg liszt
-
5 tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
5 dl tej
-
4 ek étolaj
-
5 dkg élesztő
-
1 ek kristálycukor
-
1 csg sütőpor
-
Csipet só
Töltelék:
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
4 ek kakaó
Lekenéshez:
-
1 tojás
-
5 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
-
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
-
Elkészítjük a tölteléket. A margarint, a porcukrot és a kakaót habosra kikeverjük.
-
Ha megkelt a tészta, 6 részre osztjuk, és mindegyiket egymásután, tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük csokis töltelékkel és feltekerjük. 6 feltekert csokis rudat kapunk, amelyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk és a 3 kalácsot beletesszük. Lekenjük felvert tojással és még fél órát kelesztjük.
-
Bekapcsoljuk a sütőt, és 200 fokra felmelegítjük.
-
Ha megkelt a tészta, 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki azonnal a tepsiből a kalácsokat, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.
|