Hozzávalók:
A tésztához:
-
38 dkg liszt
-
25 dkg Rama sütőmargarin
-
12 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 tojás sárgája
-
fél citrom reszelt héja
A töltéshez:
A dekoráláshoz:
Elkészítése:
-
A lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a 3 tojássárgáját.
-
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd egy pillanat alatt átgyúrjuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk.
-
Különböző alakzatokat szaggatunk belőle, amiket díszíthetünk sütés előtt és után is. Sütés előtt fél diószemet nyomhatunk egy párra, illetve tojással megkenve darált dióba is forgathatunk valamennyit.
-
Előmelegítet sütőben 210 °C-on 10 percig sütjük. Sütés után kedvünk szerint meghinthetünk porcukorral néhány sütitetőt, de a lényeg, hogy minden tetőlapocskának készítsünk aljat is, hogy össze tudjuk ragasztani baracklekvárral.
|