Hozzávalók (10 darabhoz):
-
300 g liszt
-
135 g kristálycukor
-
3,5 tk sütőpor
-
2 db tojás4
-
225 g olvasztott vaj
-
350 ml tej
-
1 tk vaníliaaroma
-
porcukor
-
lekvár vagy friss gyümölcs
-
Keverőtálban vegyítsük el a lisztet, a cukrot és a sütőport. A tojásokat válasszuk szét, és egy másik edényben habosítsuk fel a sárgájákat, majd keverjük ki a megolvasztott vajjal, a tejjel és az aromával. Alaposan dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat, végül lazítsuk a fehérjékből vert kemény habbal.
-
Adagoljuk a masszát gofri- sütőbe, és süssük aranysárgára a gofrikat. Melegen, porcukorral megszórva, ízlés szerint lekvárral vagy friss gyümölccsel kínáljuk.
|