Hozzávalók 4 személyre:
-
20 dkg lencse
-
10 dkg fetasajt
-
3 darab paradicsom
-
10 cm póréhagyma
-
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
-
0,5 dl olívaolaj
-
1 dl almaecet
-
Só
-
Bors
-
Babérlevél
-
1 fej hagyma a főzővízhez
Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott lencsét sóval, babérlevéllel és egész hagymával ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és lehűtjük. A póréhagymát apróra vágjuk, összekeverjük egy csipet sóval, frissen őrölt feketeborssal, az ecettel és az olívaolajjal. Ebbe beleforgatjuk a lencsét, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a hasábokra vágott fetát. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
|