Tészta:
-
40 dkg liszt
-
25 dkg porcukor
-
1 ráma
-
4 tojás sárgája
-
8-10 kanál tej
-
½ csg sütőpor
-
1 csg vaníliás cukor
-
2 kanál kakaó
-
1 üveg meggy
A porcukrot, a margarint, a tojás sárgáját kikeverjük, majd hozzá adjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, végül a felvert tojás fehérjét. A tészta felét a tepsibe tesszük, a másik felébe 2 kanál kakaót teszünk, a másikra rárakjuk. A tetejére rászórjuk a kinyomkodott meggyet és nem túl meleg sütőben sütjük.
Krém:
1 csg. Eper ízű pudingot főzünk a meggy lében, kihűlés után 1 rámát 20 dkg porcukorral kikeverünk. A kihűlt tésztára tesszük.
Máz:
Vajat olvasztunk, beleteszünk 1 kanál kakaóport, 2 kanál cukrot és ráöntjük a tetejére.
|