Hozzávalók:
-
25 dkg Rama sütőmargarin
-
25 dkg porcukor
-
6 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
fél citrom reszelt héja
-
25 dkg liszt
-
25 dkg meggy
Elkészítés:
-
A puha margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral majd belekeverjük egyesével a tojásokat.
-
Két részletben hozzá keverjük egy fakanállal az előzetesen átszitált lisztet.
-
Egy 23*35cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és megszórjuk gazdagon a kimagozott meggyel.
-
Előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25 percig sütjük.
-
Akkor jó, ha már a gyümölcsök mellett is megsült a tészta. Természetesen mirelit meggy, és befőtt is használható az elkészítéshez.
-
Miután langyosra hűlt, felszeleteljük. Porcukorral hintve, vagy anélkül tálaljuk.
Ennél a receptnél bátran kísérletezhetünk más gyümölcsökkel is, melyek teljesen megváltoztatják a süti karakterét.
|