Hozzávalók:
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
50 dkg csirkemell
-
4 ek olaj
-
Fél mk őrölt feketebors
-
1 mk oregánó
-
2 dl főzőtejszín
-
1 csapott kk só
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott, megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olajat nagyobb, széles serpenyőben közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük és megdinszteljük. Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A húst hozzákeverjük és nagy lángon, többször átforgatva 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, oregánóval és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A csirkemellet összeforgatjuk a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt. Csak most sózzuk meg és épp csak 1 percig forraljuk. Ha a leve kevés lenne, tejszínt önthetünk még hozzá. Párolt rizzsel tálaljuk.
|