Hozzávalók:
-
1 csg babapiskóta
-
1 mascarpone
-
6 dl tej
-
2 kanál cukor
-
5 tojássárgája
-
Kávé
-
1 vanília rúd vagy vanília aroma
-
1 csg vaníliás cukor
-
Kakaó
-
Liszt
Elkészítés:
3 dl tejet felforralunk vanília rúddal és hozzáadunk 5 tojássárgájával, 3 kanál lisztel, 2 kanál cukorral kikevert 3 dl tejet. Esetleg 1 csg vaníliás cukrot (+ vanília aromát ha nincs vanília rúd). Kiveszünk 1 kevés forró tejet. Ezt is szépen belekeverjük, hogy ne csomósodjon meg. Majd szép fokozatosan hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarponét.
A kávéba áztatott babapiskótákat egy jénai tálba egymás mellé fektetjük és öntünk rá a masszából, majd rá 1 kis kakaót. Aztán egy újabb réteget ebben a sorrendben, hogy a végén kakaó legyen. Hűtőbe tesszük.
|