Hozzávalók 4 személyre:
-
50 dkg burgonya
-
2 fej lila hagyma
-
1 piros húsú kaliforniai paprika
-
1 paradicsom
-
40 dkg főtt füstölt csülök
-
1 dl olaj
-
2 ek. vágott petrezselyem
-
A burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük. A hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk, vastagabb fél karikákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát cikkekre vágjuk.
-
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csülköt kicsontozzuk, felszeleteljük és a forró sütőben 25 perc alatt megpirítjuk.
-
A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Felforrósítjuk az olaj felét egy serpenyőben, és szép pirosra megpirítjuk benne a burgonyát, ügyelve, hogy ne törjön össze, majd megsózzuk.
-
Az olaj másik felén megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, és 1-2 perc alatt összepirítjuk. Belekeverjük a paradicsomot, fél dl vizet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és összeforgatjuk.
-
Tálalás előtt kivesszük a sütőből a csülköt, és a tepsiben összekeverjük a hagymával meg a burgonyával, és így tálaljuk.
|