Hozzávalók 4 személyre:
-
3 szál póréhagyma
-
3 dl zöldséges alaplé (húsleves is jó)
-
1 dl tejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 kisebb burgonya
-
2 evőkanál vaj
-
1 teáskanál olaj
-
20 dkg főtt sonka
-
só, bors
Elkészítés:
A póréhagyma fehér részét karikára vágjuk, és a vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. 10 percig tovább pároljuk. Hozzáöntjük az alaplevet, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát. Addig főzzük, míg a burgonya is megpuhul. Amíg fő a leves, a sonkát kis szeletekre vágjuk, és egy pici olajon megpirítjuk. Az elkészült levest botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálkákba szedjük, és a tetejét megszórjuk a pirított sonkával.
|