Hozzávalók:
-
80 dkg szétfövő burgonya
-
3 dl tej
-
5 dkg vaj
-
Só
-
frissen őrölt fekete bors
-
szerecsendió
-
2 ek. finomra vágott mentalevél
-
2 ek. finomra vágott petrezselyem
-
1 ek. csilipor
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és 20 perc alatt sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és 5 percig állni hagyjuk. Botmixerrel pürésítjük vagy krumplinyomóval átnyomjuk, habverővel belekeverjük a forró tejet és a vajat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Az izgalmas rész ezután következik: a krumplipüréhez hozzáadjuk a mentalevelet, a petrezselymet és a csilit. Ezt a friss és kellemesen csípős krumplipüré - változatot érdemes húsételek mellé kipróbálni.
|