Hozzávalók:
-
2 szál póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes burgonya
-
1 ek vaj
-
1 ek olíva olaj
-
1,5 dl főzőtejszín
-
1 ek liszt
-
1 húsleves kocka
-
Só
-
Fehérbors
-
Reszelt sajt
Elkészítés:
A póréhagymát letisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A vajat a fazékban olajjal hevítjük, beleszórjuk a pórét, fonnyasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük, majd felengedjük 1,5 l vízzel. Beledobjuk a húsleves kockát és belekockázzuk a burgonyát. Ha összefőtt, a burgonya már puha, akkor bot mixerrel pépesítjük és a tejszínben elkevert liszttel sűrítjük. Kevés fehérborsot teszünk bele, ha kell sózzuk. Reszelt sajttal, leves gyönggyel tálaljuk.
|