Hozzávalók:
-
1 kg hús (az eredeti recept szerint sertés színhús, de lehet csirkéből vagy pulykából is csinálni)
-
1-2 evőkanál olaj
-
fél mokkáskanál majoránna
-
1 mokkáskanál só
-
negyed mokkáskanál törött bors
-
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
-
4-5 gerezd fokhagyma (de van, aki egy egész fejnyit rak bele)
-
2-3 közepes vöröshagyma
-
1 kg krumpli, étolaj a krumpli kisütéséhez.
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A húst kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
1-2 evőkanálnyi olajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húskockákat, és tovább kevergetjük, amíg a hús minden oldala ki nem fehéredik.
Amikor a hús kifehéredett, megszórjuk a fűszerekkel, lehúzzuk a tűzről, átkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy a főzőedény aljában egy ujjnyi víz legyen. Visszatesszük a tűzre, fokhagymanyomóval belepréseljük a fokhagymát, és gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a víz elpárolog és a hús megpuhul. (Ha a víz elpárolgott, de a hús még kemény, apránként még egy pici vizet öntünk hozzá a hús megpuhulásáig.)
Mialatt a hús készül, a krumplit forró olajban kisütjük. Úgy próbáljunk időzíteni, hogy a hús és a krumpli nagyjából egyszerre készüljön el.
A megsült krumplit és a húst összekeverjük. Rögtön, frissen tálaljuk.
|