Hozzávalók:
-
1 kg lehetőleg apróbb szemű burgonya
-
Só
-
6 evőkanál olívaolaj
-
4 evőkanál balzsamecet
-
1 gerezd fokhagyma
-
fekete bors
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Az alaposan megmosott héjas burgonyát 15-20 perc alatt sós vízben megfőzzük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A megfőtt burgonyát hidegvízben leöblítjük, és hámozás nélkül félbevágjuk.
A zúzott fokhagymát összekeverjük az olívaolajjal, a balzsamecettel és a cukorral. A burgonyát tepsibe vagy hőálló üvegedénybe tesszük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, ráöntjük az olajos-ecetes keveréket, és rászórjuk a finomra vágott petrezselymet. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Sült húsokhoz jól illik, de adhatunk mellé salátát vagy friss paradicsomot is. Grillezett húsok tökéletes kísérője.
|