Hozzávalók 4 adaghoz:
-
50 dkg brokkoli
-
30 dkg burgonya
-
1 fej hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgóolaj
-
1 húsleveskocka
-
2 dl tejszín
-
só, őrölt bors
-
15 dkg cheddar vagy gouda sajt
Elkészítés:
-
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
-
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.
-
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
-
Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult.
-
A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
-
A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. brokkolilevelekkel díszítjük.
|