Hozzávalók 1 nagy kuglófhoz:
-
50 dkg liszt
-
csipet só
-
2 dkg puha vaj
-
1 citrom reszelt héja
-
4 evőkanál cukor
-
2 tojássárgája
-
2,5 dl tej
-
3 dkg élesztő
A töltelékhez:
-
30-40 dkg barackkonzerv, cikkekre vágva
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
2-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A lisztből, tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítünk, majd langyos helyen hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálban összemorzsoljuk, és a kovásszal tésztává gyúrjuk, majd jól kidolgozzuk. Langyos helyen kb. 20-25 perc alatt megkelesztjük.
A töltelékhez 3 dl tejet felforralunk a cukorral, a pudingport 1 dl tejjel simává keverjük, megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. (A gyorsabb hűlés érdekében kiboríthatjuk egy lapos tányérra.) A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a pudingot, belenyomkodjuk a barackokat, feltekercseljük, és körbefonjuk vele a kuglófsütő közepét. 170 °C fokos sütőben 50 percig sütjük.
|