Hozzávalók:
-
8 nagy szelet tarja
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 csapott evőkanál mustár
-
2 csapott evőkanál méz
-
1 kávéskanál majoranna
-
só
-
bors
-
őrölt kömény
-
60 dkg burgonya
-
1 fej fehér hagyma
Elkészítés:
A tarjaszeleteket besózzuk, majd a zúzott fokhagymából, mustárból, mézből, majorannából, borsból és őrölt köményből készült páccal egyenletesen, vékonyan bekenjük, és 1-2 órán át állni hagyjuk.
Tepsibe rakjuk, 2 dl vízzel felöntjük, majd alufóliával lefedve 40 percig sütjük 200 C fokon. Félidőnél megfordítjuk a tarjaszeleteket.
40 perc letelte után az alufóliát levéve, 180 C fokon sütjük tovább, mindkét oldalát szép pirosra.
A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor puhára főtt, összetörjük.
A tarjasütésből maradt szaftban feldarabolt hagymát pirítunk, és a tört burgonyára locsoljuk. Együtt tálaljuk a húst a hagymás burgonyával. Kínálhatunk mellé friss zöldsalátát vagy kompótot is.
|