Hozzávalók:
A világos tésztához:
-
15 dkg ráma margarin
-
20 dkg liszt
-
1/4 csomag sütőpor
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
csipetnyi só
-
1 tojás
A sötét tésztához:
-
2 dkg kakaó
-
2 dkg cukor
-
1 evőkanál tej
-
1 tojásfehérje a bekenéshez
A lágy rámát keverjük habosra a cukorral és a tojással. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a többi hozzávalóval együtt adjuk a rámás masszához. Dolgozzuk jól össze. Ha a tészta ragadna, tegyük egy ideig hideg helyre.
A tészta kb. 1/4 részét vegyük el, és gyúrjunk belőle 1/2 cm vastagságú téglalapot. A megmaradt tésztát felezzük el. A sötét tésztához valókat dolgozzuk bele az egyik félbe. A sötét és világos tésztából gyúrjunk 1 cm vastagságú téglalapokat. Vágjuk fel 6-6 db. kb. 1 cm széles csíkra. Felváltva helyezzünk rá a kinyújtott tésztából egy világos és egy sötét csíkot, összesen 2-2 csíkot. A fele tészta üres marad, ezt hajtjuk végül a rudakra.
Kenjük be tojásfehérjével, ismét helyezzünk rá csíkokat úgy, hogy a világos fölé sötét kerüljön, majd ezt ismételjük meg. Tekerjük be a fehér tésztalapba. így tésztarudat kapunk. Vágjuk 1/2 cm vastagságú szeletekre. Helyezzük a szeleteket egy rámával kikent sütőlapra, és előmelegített sütőben süssük 15 percig 225 °C-on.
|