Hozzávalók:
-
2 db padlizsán
-
1 db vöröshagyma (kockára vágva)
-
4 gerezd fokhagyma (reszelve)
-
Só ízlés szerint
-
Négyszínű bors, ízlés szerint
-
10 dkg majonéz (sűrű fajtájú)
-
5 ek olíva olaj
-
1 fél citrom leve
Elkészítés:
-
A padlizsánokat megszurkáljuk kissé, tepsibe helyezzük, majd 180 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. egy órán át sütjük őket. (akkor jó mikor már összeesik és megráncosodik)
-
Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk. Villával összetörjük, átkavarjuk.
-
szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat. Közben kavarjuk.
-
hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a fűszerek mennyiségét ízlés szerint állítjuk be és jól összekavarjuk a krémet.
-
fogyaszthatjuk hidegen és melegen is.
|