Hozzávalók:
A tésztához:
-
4 db tojás
-
40 dkg liszt
-
1 dl víz
A töltelékhez:
-
25 dkg darált sertéshús
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
Só
-
olívaolaj
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojással és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, az olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst is. Sóval megszórjuk, megsütjük, majd hűlni hagyjuk. A tésztát sodrófával vékonyra kinyújtjuk, kb. 3x3 cm-es kockákat vágunk belőle. Ezek közepére tölteléket halmozunk, háromszögre igazítjuk, lenyomva a széleket, majd a két végét összecsípjük, és a csücskét lehajtjuk. Forró, sós vízben kb. 10-12 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és ízlés szerint tejszínes vagy paradicsomos szósszal leöntjük.
|